Extractii Dentare - Chirurgie Dentara Cluj
Extractii Dentare - Chirurgie Dentara Cluj

Chirurgie Dentara

La Clinica Medicalcor, specialiștii în chirurgie dentară îți oferă o îngrijire specială și pot rezolva până la cele mai complicate cazuri fără durere și cu o recuperare accelerată.
 

Chirugie dentară - Tipuri de extracții dentare

Extracţii Dentare Atraumatice

Experienţa echipei de chirurgie dentara se măsoară prin pacienţii mulţumiţi de rezultatul procedurii, care ne-au recomandat ca fiind mână dibace și uşoară în rezolvarea complicaţiilor dentare. Prin terapia atraumatică, îndepărtăm dinţii şi/sau măsele foarte cariate, distruşi de infecţii sau înghesuiţi, spre a fi corectaţi, mai apoi, prin tratament ortodontic. Extracţia dentară atraumatică este o procedură chirurgicală prin care îndepărtăm din alveolă un dinte bolnav, care nu mai poate fi salvat prin alte mijloace. Este o procedură rapidă, dar, mai ales, sigură pentru că afectează cel mai puţin gingia şi osul alveolar (resorbţia osoasă este minimă), protejându-l de traumă sau complicaţii, asigurând astfel succesul unui viitor implant dentar. Extracția dentară chirurgicală presupune incizia gingiei și crearea unui lambou și poate și secționarea și îndepărtarea unei bucăți de os pentru a avea acces la dinte. Extracția prin chirurgie dentară poate fi considerată și o abordare mai prudentă de a îndepărta un dinte care impune complicații.

Extracţii Molar de Minte Inclus sau Semiinclus - Extracție Măsea de Minte

Deşi tradiţia spune că apariţia măselei de minte coincide cu o vârstă a maturităţii în gândire, nu întotdeauna este un motiv de bucurie. De cele mai multe ori, molarii de minte au o poziţionare vicioasă ce nu le permite să erupă în totalitate sau, dacă rămân parţial acoperiţi de gingie, se pot caria şi da dureri îngrozitoare, din cauza cărora este necesară chirurgia dentară. Molarul de minte inclus apare atunci când spaţiul, de care are nevoie pentru a erupe în mod normal, se micşorează, din diverse motive, şi erupţia sa este împiedicată de gingii, os, alt dinte sau de toate trei. O măsea de minte poate fi extrasă chiar dacă nu este afectată de carie pentru că, în cazurile unde nu există spaţiu suficient pe arcadă, aceasta va exercita presiuni ce determină modificări de poziţie. Extracţia molarului de minte prin chirurgie dentară se va face cu anestezie locală, fie prin decapisonare (prin excizia mucoasei care îl acoperă, îi permite să crească), fie prin odontectomie (extracţie mecanică). Realizată la timp, extracţia molarului de minte previne infecţii, dureri la presiune şi chisturi (ce duc la distrugerea osului, la expansiunea maxilarelor şi la dislocarea dinţilor vecini). De preferat, intervenţia de chirurgie dentară trebuie să aibă loc între 14 şi 22 de ani, indiferent dacă au cauzat sau nu probleme până la vârsta respectivă. Vino în cabinetele noastre stomatologice, unde echipa noastră de medici este gata să îți redea confortul rapid și eficient.

Rezecţie Apicală

Un canal necurăţat, blocat de un vârf de ac, o fractură sau o fisură pe rădăcina dinţilor, îţi poate crea complicaţii majore care, netratate, îţi afectează starea de sănătate a întregului corp. Prin rezecţie apicală, o procedură chirurgicală non-invazivă, specialiştii Medicalcor reuşesc să preîntâmpine sau să trateze, din timp, aceste probleme. Rezecţia apicală se face, de obicei, numai după un tratament de canal nereuşit, în urma căruia apare un ţesut de granulaţie ( infecţie ) la nivelul rădăcinii unui dinte. Ea se realizează cu scopul de a salva un dinte, a cărui singură alternativă ar fi extracţia.

Granulomul dentar se formează din cauza infiltrării bacteriilor la vârful rădăcinii şi a osului din jurul ei şi poate evolua până la formarea unui chist care afectează şi dinţii vecini. În cazul unei infecţii, în primă fază, se încearcă tratarea dintelui prin intermediul endodonției la microscop – precizie maximă, control vizual direct pentru un tratament corect şi complet. Procedura de chirurgie dentară se efectuează într-o singură şedinţă şi constă în realizarea unei incizii la nivelul gingiei, apoi în îndepărtarea infecţiei apărute la nivelul apexului şi a ţesutului osos afectat. Rezecția apicală este o procedură de chirurgie dentară care se poate face la toate grupele de dinți, însă având în vedere rădăcinile dentare, suprafețele osoase și relația cu cavitățile anatomice din vecinătate.

Procedura de Sinus Lift

Vrei o dantură funcţională, fără proteză mobilă? îţi venim în ajutor cu una dintre cele mai inovatoare şi de actualitate proceduri stomatologice, care îţi oferă opţiuni viabile de inserare ulterioară a unor implanturi, chiar dacă mărimea şi poziţia sinusurilor nu permit implantul dentar – procedura de sinus lift. Sinusurile maxilare sunt situate deasupra molarilor şi premolarilor. Acestea sunt compuse din două cavităţi distincte, umplute cu aer (situate în stânga şi în dreapta cavităţii nazale) şi dintr-o membrană foarte subţire, care acoperă întreaga cavitate sinusală (îl adăposteşte propriu-zis). Ridicarea membranei (mucoasei) sinusale este o procedură delicată, ce necesită multă atenţie şi precizie, dar care contribuie simţitor la îmbunătăţirea calităţii vieţii pacientului. Este importantă atât din punct de vedere funcţional, cât şi estetic. Această procedură poate fi realizată în două moduri, în funcţie de necesităţi: în cazul unei elevări minore se intervine prin sinus lift intern (realizată în aceeasi şedinţă cu inserarea implantului dentar). Mult mai complexă este elevarea majoră, realizată procedura de chirurgie dentară sinus lift extern (ce presupune: anestezia locală, incizia mucoasei şi expunerea osului maxilar, perforarea osului până când se ajunge la membrane sinusală, decolarea membranei sinusale cu instrumentar specific şi introducerea amestecului de os şi sânge în spaţiul dintre membrana sinusală şi osul maxilar). Cel mai important risc al procedurii îl reprezintă perforarea membranei sinusale, care le permite microbilor accesul din cavitatea orală şi favorizează dezvoltarea infecţiilor. în cazul în care este perforată, membrana este lăsată să se vindece şi se recomandă o medicaţie adecvată, intervenindu-se, din nou, după refacerea acesteia.

Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙